Címlap Bemutatkozás Kapcsolat Tanfolyamok Galéria Hasznos információk

HÍRLEVÉL

Kedves jógabarátunk!

Az újabb hírlevelünkben tájékoztatást nyújtunk a 2011 – es őszi tanfolyamaink helyéről, idejéről, az októberi szatszangjaink témáiról, a közelmúlt eseményeiről.

Mottó: A jóga nemcsak fizikai fitnesz tréning. Hanem holisztikus autentikus rendszer, ami magában foglalja a kontemplációt és meditációt is. A célja, hogy beteljesítsd az életed lehetőségeit, mivel hatalmas boldogság tárháza rejlik benned.

Paramhansza Szvámi Mahésvárananda

A tanfolyamaink beindultak. Általában megfelelő az érdeklődés, így minden meghirdetett tanfolyamot be tudtunk indítani. Ebben az októberi hónapban még lehet csatlakozni az érdeklődőknek (főleg kezdő szinten). A megye más településeiről is van érdeklődés, legutóbb Elekről kerestek bennünket, mindent megteszünk, hogy amennyiben van szabad oktatói kapacitásunk, elindíthassunk újabb tanfolyamokat.

Az októberi szatszangjaink (a szatszang jelentőségéről 1. sz. hírlevelünkben olvashatunk) témái:

Október 7.  - A ’Truth about yoga’ – Igazság a jógáról c. film megtekintése – interjú Szvámidzsivel
Október 14. - A csakrák és a kundalini                                          
Október 21. - A muladhára – gyökér – csakra I. 
Október 26. - Diwali ünnepe – a fény ünnepe – Mahaprabhudzsi születésnapja 
Október 28. - Diwali megemlékezés

„A kundalini felébredése a bölcsesség – a bölcs tudás – felébredése benned”

Szvámidzsi

Szatszangjainkra tovább is várjuk Szvámidzsi tanítványait és minden érdeklődőt.

Az elmúlt időszak eseménye volt a szeptember 10-én megrendezésre került Bioritmus fesztivál a békéscsabai Széchenyi ligetben, ahol több érdekes program mellett egyesületünk is képviseltette magát. Jógázni lehetett velünk az érdeklődőknek. Erről néhány kép, és ……

... többek között egy ifjú ’jógiról’, ami bizonyítja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni jógázni, de valójában elég idősen abbahagyni sem ...

Végezetül most is egy recept

Sült tofu

Hozzávalók:
25 dkg tofu, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 3 ek. szójaszósz, 1 tk. paradicsompüré, l/2 teáskanál méz, 1 késhegynyi csili, 1 ek. szezámmag, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér,  só.

Elkészítése:
A tofut 1 cm-es szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az öntethez elkeverjük a szójaszószt, a paradicsompürét, a mézet, gyömbért, és a csilit. Beletesszük a szójaszeleteket és egy órán át állni hagyjuk. A szezámmagokat száraz serpenyőben hevítjük, míg el nem kezdenek pattogni, közben keverjük. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tofut tűzállóedényben az öntettel kb. 20 percig sütjük. Kivéve meghintjük a szezámmaggal és melegen tálaljuk.