Címlap Bemutatkozás Kapcsolat Tanfolyamok Galéria Hasznos információk

Paramhansza Szvámi Mahesváránánda - Szvámidzsi

Visvaguru Mahamandalesvár Paramhansza Szvámi Mahesváránánda, akit világszerte Szvámidzsi néven ismernek és tisztelnek, 1945-ben született Indiában Radzsasztánban. Egy ma is mély tiszteletnek örvendő mesterlánc - guru parampara - tagja. Közvetlen tanítványa Szatguru Paramhansza Szri Madhávánandának és paramguruja - mesterének mestere - Bhagwan Szri Díp Naraján Mahaprabudzsi tanításait, isteni szeretetét, bölcsességét viszi szerte a világban.

Szvámidzsi 1972-ben érkezett Európába, Bécsbe és attól kezdve ittlétét az emberiség és minden élőlény szolgálatának szenteli. Kifejlesztette a Jóga a Mindennapi Életben® rendszert, az ősi jógahagyományok alapján, de a mai modern civilizációban élő ember igényeinek megfelelően. Ez olyan gyakorlati rendszer, amely megfelel mindenki számára kortól, nemtől, egészségi állapottól, nemzetiségi vallási, szociális helyzettől függetlenül.

Szvámidzsi Ausztrián kívül sok országba is elvitte a jóga fényét, ásramokat - olyan hely ahol tehetsz valamit magadért -, jógaközpontokat alapított Németországban, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, a Cseh Köztársaságban, Nagy-Britanniában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon és természetesen hazájában, Indiában.

1990-ben alakult meg a Sri Madhavananda Ashram Fellowship társaság, amely a világ valamennyi "Jóga a mindennapi életben" ásramját és jógaközpontját foglalja szervezeti egységbe. E szervezet tagja a békéscsabai jógaközpont is. Minden jóga centrumban tartanak szatszangokat és képzett oktatók által vezetett jógafoglalkozásokat, ahol elsajátíthatók az ászanák, a pranajámák és a meditációs technikák. A jógaközpontok rendszeresen szerveznek előadásokat, nyári és hétvégi kurzusokat Szvámidzsivel. Sokan találták meg Szvámidzsiben a legfelsőbb tudást közvetítő spirituális mestert is. Személyisége, élete, tanításai a jóga isteni bölcsességét sugározzák mindenütt, ahol megjelenik.

1992-ben Szvámidzsi megkezdte és az azóta eltelt idő alatt jórészt megvalósította mindmáig legnagyobb tervét az "Om Vishwa Deep Gurukul Swami Maheshwarananda Ashram Oktatási és Kutatási Központ" megalapításával az indiai Dzsadanban. Itt épül egy hatalmas OM asrám is a már kész iskola, kórház és egyéb humanitárius projekt mellett.

Szvámidzsi az 1998-as Khumba Méla alkalmával elnyerte a Mahamandalesvár - spirituális szellemi vezető - , majd a Visvaguru - a világmindenség tanítója - címeket. 2002-től kezdve rendszeresen szervez béke világkonferenciákat, Paramhansza Szvámi Madhavánánda és Mahamatma Gandhi üzenetét közvetítve. Önzetlen szolgálata, minden élőlény felé megnyilvánuló szeretete és gondoskodása, szatszangjai és előadásai világszerte emberek ezreit inspirálják a spirituális megvalósítás, isten-megvalósítás felé.