Címlap Bemutatkozás Kapcsolat Tanfolyamok Galéria Hasznos információk

Az ételtársítás szabályai

Az egészségünk megtartása érdekében fontos szempont, milyen élelmiszereket eszünk együtt illetve egymás után. Tudnunk kell, hogy testépítő, tápláló élelmi anyagok a gabonafélék, a burgonya, a tej, tejtermékek, diófélék, mandula, növényi olajok. A méregtelenítő, tisztító hatású élelmiszerek pedig a hüvelyesek, bab, borsó, lencse, az összes zöldségféle, a gyümölcsök. Nem mindegy, hogy mit mivel társítunk. Az össze nem illők nemcsak emésztési zavarokat okozhatnak, hanem a bennük lévő értékek - vitaminok, ásványi sók - nem tudnak kellőképpen hasznosulni, a szervezetbe beépülni.

Természetesen a fenti megszorítások egyaránt érvényesek az együtt vagy az egymás utáni fogyasztásban.