Skip to main content

Hírek, programok

11. hírlevél

Kedves jógázó Barátunk!

E hírlevelünkkel tájékoztatunk, illetve emlékeztetünk benneteket 2015-ös év tavaszának eseményeire.

Mottó: A Jóga a Mindennapi Életben rendszer egy tiszta, világos út a mélyebb tudatosság, valamint magunk és mások megértése és az egymás iránti együttérzés elérésére...

Paramhans Swami Maheshwarananda

A tavaszi időszakban is tovább folytatódtak tanfolyamaink Békéscsabán, Gyulán, Békésen, Orosházán, Mezőberényben, és Nagykamaráson. Gondoztuk, ápoltuk ashramunkat, kertünket. Idén is megszerveztünk, beindítottunk egy iskolai jógainstruktori tanfolyamot, régóta jógázó pedagógus-gyakorlóink részvételével, 5 fővel. Az alábbi fotók erről is tanúskodnak.

hirlevel11 1

Az ashram kertje áprilisban...

hirlevel11 2

Gyakorlás a kertben a jógainstruktori tanfolyamon

hirlevel11 3

A jógázás örömteli pillanatai...

hirlevel11 4

A 2015.áprilisi vépi találkozónkon mesterünkkel Vishwaguruji-val, Swamijivel, tájékozódtunk arról, hogy 2015. június 21-ét az ENSZ által deklarálva a jóga nemzetközi világnapjává nevezték ki India miniszterelnöke kezdeményezésére. Sri Narendra Modi, indiai miniszterelnök felszólalásában többek között ezt mondta a jógáról...

"A jóga az ősi indiai hagyomány felbecsülhetetlen értékű kincse. Megtestesíti a szellem és a test, a gondolkodás és cselekvés, az önmérséklet és kiteljesedés egységét, az ember és természet harmóniáját, az egészség és jóllét holisztikus megközelítését. Nem elsősorban a gyakorlásról szól, hanem az egység megtapasztalásáról önmagunkkal, a világgal és a természettel."

Swamiji, Vishwaguruji szavai pedig felhívnak a jóga gyakoroltatására, megismertetésére...

A "Jóga a mindennapi életben(R)" Rendszer megalkotója, Vishwaguruji Maheshwarananda bejelentette, hogy az ENSZ Jóganap alkalmából az összes Jóga a mindennapi életben központ világszerte ingyenes jógaórákat tart. Ezáltal az emberek saját tapasztalatot szerezhetnek a jóga számtalan kedvező hatásáról a test, az elme és a lélek egészsége és jólléte érdekében és arról, hogy a Jóga a mindennapi életben egy tiszta, világos út a mélyebb tudatosság, valamint magunk és mások megértése és az egymás iránti együttérzés elérésére

Ennek megfelelően Swamiji ajánlására mi is gondosan készültünk ennek megünneplésére ingyenes jógafoglalkozások, illetve jógabemutató tartásával Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben.

A világnapon minden helyszínünkön a rendszeresen jógaórákat látogatók mellett teljesen új érdeklődők is megjelentek, felnőttek, gyermekek, egyaránt és lelkesen jógáztak velünk, a fotók erről tanúskodnak.

 

hirlevel11 5

21-én délelőtt jóga-gyakorlóink a gyulai Szakajtó-piacon, biopiacon, kézműves piacon tartottak bemutatót, néhány gyermek és felnőtt is bekapcsolódott...

hirlevel11 6

... az érdeklődő figyelem ...

hirlevel11 7

Délután kimentünk a gyulai vár elé és a füves részen ingyenes jógagyakorlás volt minden érdeklődő számára

hirlevel11 8

a Marjari gyakorlat

hirlevel11 9

az egyensúly megteremtése

hirlevel11 10

 

hirlevel11 11

Gyakoroljuk a fejenállást

hirlevel11 12

Íme a Shirshasana az ászanák királya

hirlevel11 13

a lazítás boldog pillanatai

Békéscsabán 21-én délután 15-19 óráig a Csabagyöngye kulturális központ melletti kis ligetben volt meghirdetve az ingyenes gyakorlás.

hirlevel11 14

 

hirlevel11 15

Egyesületünk tagjai elkezdik a gyakorlást

hirlevel11 16

bekapcsolódnak az érdeklődők, gyakorolni vágyók

hirlevel11 17

a Khatu pranam gyakorlatsor szép eleme

hirlevel11 18

jól esik a gerinc csavarása, a mély hátizmok nyújtása

hirlevel11 19

valamint a ... lazítás... az - Anandasana -

Összességében elmondhatjuk, hogy sikeresen tudtuk felhívni a nemzetközi jóganapon a figyelmet az általunk sok-sok éve gyakorolt Jóga a Mindennapi Életben rendszer jótékony hatásaira, a különféle gyakorlatok testet, lelket, szellemet egyensúlyba hozó képességére. Velünk együtt jól érezték magukat a gyakorlók, és bizonyára jó hírét viszik a jógának, és találkozunk a tanfolyamainkon. HARI OM!