Skip to main content

Hírek, programok

9. hírlevél

Kedves jógázó Barátunk!

2014-es évet lassan lezárjuk. Mint mindig, ebben az évben is sok programon vettünk részt szeretett mesterünkkel, Swamijivel, Vépen és Strilkyben. Emellett egyesületünk is rendezett többféle eseményt, a szokásos jógaórákon túlmenően és az asramunkban végzett munkák mellett.

Mottó: Yoga in Daily Life means to lead life healthily and consciously and to be happy and relaxed. Observe Thy Self. This is the best way, and this is Yoga in Daily Life.

A jóga a mindennapi életben azt jelenti, hogy az életet egészségesen és tudatosan vezetjük, boldogok és ellazultak vagyunk. Figyeljük az Önvalónkat. Ez a legjobb út, és ez a Jóga a Mindennapi Életben.

Paramhans Swami Maheshwarananda

Mint minden évben most is sok munkát fordítottunk a jógaközpontunk, asramunk szépítésére, felújítására, kertjének gondozására. Új bejárati ajtót készítettünk, aláfalaztunk tagjaink önkéntes munkájával. Megyeszerte - Békéscsabán, Gyulán, Békésen, Orosházán és még több kisebb helyen is - tartunk jógaórákat, állandóan növelve pártoló tagjaink létszámát. Továbbra is szombatonként, délután 15 órától satsangon gyűlünk össze a központunkban, Békéscsabán. Itt rendezzük meg az éves rendszeres és rendkívüli taggyűléseinket is. 2014-ben inkább a csendes folyamatos tevékenység jellemezte munkánkat, hazai és nemzetközi táborokban való részvétel, illetve az év végén megrendezett nyílt jóganap jelentett megmozdulást tagjaink részére.

Az év eseményei képekben...

Fizikai és szellemi munka asramunkban...

hirlevel9 1

A nyáron egyhetes jógaoktatói továbbképzésen vettünk részt Strilkyben, a Jóga a Mindennapi Életben csehországi központjában, az alábbi képek a kastélyról és parkjáról készültek...

hirlevel9 2

2014. novemberében a békéscsabai Közgében nyílt jóganapot szerveztünk, a békéscsabai Városi Önkormányzat támogatásával.

Nagy sikert arattak a gyakorlások, az étkezés, kóstolás és az előadás, és gyakorlati bemutató a tisztításról egészségünk érdekében.

Képek a jóganapunkról...

hirlevel9 3

Végül egy recept Santoshtól...

Sütőtök krém

Hozzávalók:

  • 1 kg sütnivaló tök, hámozva, kimagozva, darabolva és megfőzve
  • 1 mk. só
  • 1 mk. törött bors
  • 1-1 mk. édesnemes és erős paprika
  • 1 mk. köménymag – tetszés szerint egészben vagy őrölve
  • Kevés kurkuma ízlés szerint
  • 3-4 ek. pálma-, vagy kókuszzsír, vagy ghí, vagy más hidegen sajtolt olaj

A fűszerezés egyénileg ízlés szerint változtatható is!

Elkészítése:

A főtt tököt lecsurgatjuk, összetörjük, és a fűszerekkel, valamint a zsiradékkal jól elkeverjük. A masszát egy magas falú edényben kavargatva átsütjük, kb. 10-15 percig. Várjunk, hogy kissé besűrűsödjön. Majd tárolóedénybe helyezve, hűtjük és fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

E hírlevelünkkel kívánunk minden kedves rendes, és pártoló tagunknak, valamint valamennyi jógázónknak, jógabarátunknak áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újévet!